Ταξιδιωτικός oδηγός 'ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ'

Κλίμα - Πότε να πάτε  
 
Το Ξυλόκαστρο είναι ένας παραθαλάσσιος σύγχρονος οικισμός με αρκετά μεγάλη τουριστική κίνηση κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.Είναι ένα μέρος που μπορείτε να επισκεφθείτε είτε το χειμώνα είτε το καλοκαίρι. Οι πανέμορφες αμμουδιές του και το δάσος του Πευκιά προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες με αποτέλεσμα το Ξυλόκαστρο να αποτελεί σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά κέντρα της Πελοποννήσου.
  Τοποθεσία  
 
Το Ξυλόκαστρο απέχει από την Κόρινθο περίπου 40 χιλιόμετρα είναι ένα ιδανικό μέρος για διαμονή, αλλά και για ορμητήριο περιηγήσεων. Το Ξυλόκαστρο είναι μια από τις πιο κοντινές αποδράσεις από την Αθήνα
  Πώς να φτάσετε  
 
α)Με λεωφορείο .Από το σταθμό υπεραστικών λεωφορίων Κηφισσού, παίρνετε όλα τα λεωφορία με προορισμό το Ξυλοκαστρο ή το Δερβενι και κατεβαίνετε στη στάση Ξυλόκαστρο. Η διάρκεια της διαδρομής είναι περίπου μιάμιση ώρα,η συχνοτητα δρομολογιων ανα μια ωρα με εισιτηριο 11,80 (Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το δικτυακό τόπο του ΚΤΕΛ: www.ktel.org) β)Με προαστιακο. Μπορείτε να πάρετε τον προαστιακό από το αεροδρόμιο ή από οποιαδήποτε ενδιάμεση στάση στην Αθήνα, και κατεβαίνετε στο σταθμό του Κιάτου. Aπό εκεί με τοπικό λεωφορίο σε 15 λεπτά φτάνετε στο Ξυλοκάστρο. Η διαδρομή με το τρένο διαρκεί περίπου 1 ώρα. γ)Με αυτοκινητο . Μπείτε στην Αττική Οδό με κατεύθυνση προς Ελευσίνα, συνεχίστε μετά την Ελευσίνα με κατεύθυνση προς Κόρινθο και μετά την Κόρινθο με κατεύθυνση προς Πάτρα. Στο 121 χιλιομέτρο Αθηνών-Πατρών βγαίνετε στην έξοδο που γράφει Ξυλόκαστρο. Η διάρκεια με αυτοκίνητο είναι περίπου μία ώρα και δέκα λεπτά.
  Υγεία  
 
Υπαρχουν φαρμακεια ,αγροτικα ιατρεια καθως και κεντρο υγειας στο Ξυλοκαστρο .
Ενημέρωση  
 
δύο INFOKIOSK (πλατεία Αγ. Βλασίου και Μαρίνα Ξυλοκάστρου για την ενημέρωση των πολιτών ΔΩΡΕΑΝ INTERNET: Ασύρματα σημεία ΔΩΡΕΑΝ πρόσβασης στο Internet (Free wireless Hotspots) Τα σημεία αυτά βρίσκονται: στην πλατεία Αγ. Βλασίου Ξυλοκάστρου στη μαρίνα Ξυλοκάστρου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη
 
  Ιστορία  
 
Το Ξυλόκαστρο πήρε το όνομά του από ένα ξύλινο κάστρο που πιστεύεται ότι ήταν χτισμένο εκεί κατά τα χρόνια της Φραγκοκρατίας (1204 - 1261 μ.Χ.)
 
Διαμονή     
 

Υπαρχουν ξενοδοχεια για ολα τα budget !